Speltakken

Dolfijnen (7-12jr)

Deze speltak is speciaal voor de nog wat jongere kids om kennis te maken met het zeilen en onze vereniging. De opkomsten zijn standaard op zaterdag van 10:00-12:00. Meestal wordt er in de optimisten (zie foto) gezeild, maar in het winterseizoen gaat er gezeild worden in de lelievletten van de Zeeverkenners. Mocht het weer het niet toelaten, dan worden er binnen in of rondom ons clubgebouw spelletjes gedaan. Elk jaar hebben we een zomerkamp (4 nachten) en worden er het hele jaar door genoeg speciale opkomsten georganiseerd door het leidingteam.

Zeeverkenners (12-16jr)

Dit is onze meest actieve groep en daarmee ook de leukste ;). Er wordt gezeild in Lelievleten (zie foto – stalen multifunctionele zeilvlet speciaal ontwikkeld voor waterscouts). Opkomsten zijn standaard op zaterdagmiddag van 13:30 -17:00/17:30 (afhankelijk van de zomer-/wintertijd). Verdeeld over het hele jaar zijn er 4 tot aan 7 kampen met als hoogtepunt ons week durende zomerkamp aan het friese meer De Fluessen. Bij deze speltak krijgt ieder kind na verloop van tijd en aan de hand van ervaring steeds meer taken en verantwoordelijkheden, om uiteindelijk bootsman of -vrouw te worden. In het winterseizoen doen we tijdens de opkomsten deels zeilen en deels het onderhoud aan de boten en het zeilmateriaal. 

Wilde Vaart (17-20jr)

De WV is de ideale speltak voor iedere puber die affiniteit heeft met zeilen. De opkomsten en kampen organiseren jullie zelf, in samenspraak met jullie begeleider. De opkomsten zijn standaard op zaterdag van 13:30-17:30 en jullie hebben je eigen “hok”. Tijdens het seizoen kunnen jullie projectjes oppakken om extra geld te verdienen, zodat je tijdens je zomerkamp nog veel meer vette dingen kan doen! Gemiddeld zijn er 4 kampen verspreid over het hele jaar. Er doet zich ook de mogelijkheid voor om aspirant-leiding te worden bij de Dolfijnen en het komt nog wel eens voor dat jullie als groep de Zeeverkenners-leiding moeten ondersteunen bij het onderhoud, kampen of speciale activiteiten.

Stam (20+)

Dit is de ideale speltak voor leden die zijn doorgestroomd, vanaf bijvoorbeeld de Zeeverkenners. Er wordt aan de hand van vraag speciale opkomsten georganiseerd.